Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hovězí kousky na česneku

23. 9. 2017

Ingredience:

  • 12 stroužků česnek   

  • 1 kg libové hovězí maso   

  • 1 ks cibule   

  • 0,5 l hovězí vývar   

  • 1 sklenka červené suché víno  

Podle chuti:    

  • mletý černý pepř     

pikantní paprička     

  • sůl  

Podle potřeby    

  • sádlo  

 

Postup přípravy receptu:

Hovězí maso očistíme podle potřeby od blanek, nakrájíme na kousky, opláchneme a osušíme. Cibuli s česneky oloupeme, česnek prolisujeme a cibuli nasekáme nadrobno.  Polovinou prolisovaného česneku potřeme osolené a opepřené hovězí kousky. Cibuli na sádle nebo na oleji orestujeme do hnědé barvy, přidáme maso, promícháme a necháme restovat ze všech stran. Přidáme zbytek česneku, pikantní papričku, masové kousky a podlijeme červeným vínem, které necháme zcela vypařit. Jakmile je víno vypařené, podlijeme hovězím vývarem nebo vodou. Masové kousky vaříme do změknutí. Podle potřeby podlijeme a promícháme.  Hovězí kousky na česneku upravíme na talíře s oblíbenou přílohou a podáváme teplé jako hlavní chod.