Hovězí kousky na česneku
Ingredience:
-
12 stroužků česnek
-
1 kg libové hovězí maso
-
1 ks cibule
-
0,5 l hovězí vývar
-
1 sklenka červené suché víno
Podle chuti:
-
mletý černý pepř
pikantní paprička
-
sůl
Podle potřeby
-
sádlo
Postup přípravy receptu:
Hovězí maso očistíme podle potřeby od blanek, nakrájíme na kousky, opláchneme a osušíme. Cibuli s česneky oloupeme, česnek prolisujeme a cibuli nasekáme nadrobno. Polovinou prolisovaného česneku potřeme osolené a opepřené hovězí kousky. Cibuli na sádle nebo na oleji orestujeme do hnědé barvy, přidáme maso, promícháme a necháme restovat ze všech stran. Přidáme zbytek česneku, pikantní papričku, masové kousky a podlijeme červeným vínem, které necháme zcela vypařit. Jakmile je víno vypařené, podlijeme hovězím vývarem nebo vodou. Masové kousky vaříme do změknutí. Podle potřeby podlijeme a promícháme. Hovězí kousky na česneku upravíme na talíře s oblíbenou přílohou a podáváme teplé jako hlavní chod.