Jdi na obsah Jdi na menu
 


Audio Video

Příspěvky

Vychází Android 15 Beta 1.2, obsahuje nutné opravy [aktualizováno]

26. 4. 2024

| Rubrika: Audio Video

Aktualizováno 26. 4. Po několika dnech zde máme další aktualizaci chystaného Androidu 15. Vychází totiž verze 1.2 beta varianty, která obsahuje opravy některých problémů. Například se podařilo omezit zamrzání některých aplikací, větší spotřeby energie, pádu některých částí systému nebo bylo vylepšeno navigování v systému. Google tedy řeší problémy, které znepříjemňují používání beta verze systému. Možná […] Příspěvek Vychází Android 15 Beta 1.2, obsahuje nutné opravy [aktualizováno] se první objevil na Dotekomanie.cz .
 

Google Keep připomínky míří do Google Úkolů

26. 4. 2024

| Rubrika: Audio Video

Někdy sledovat všechny změny, které dělá Google, je poměrně komplikované, ale naštěstí zde máme tentokrát oznámení jedné změny, nebo spíše rozšíření. V tomto případě jde o jednu konkrétní funkcionalitu z aplikace a služby Google Keep. Dostupnost z více míst Google Keep je služba, která by se dala popsat jako poznámkový blok, kde si jde mimo […] Příspěvek Google Keep připomínky míří do Google Úkolů se první objevil na Dotekomanie.cz .
 

Telegram dostal celou řadu nových funkcí a možností

26. 4. 2024

| Rubrika: Audio Video

Telegram patří mezi nejrychleji se rozvíjející se komunikační platformy, minimálně z pohledu funkcí. Zatímco konkurence oznamuje nejrůznější testování novinek, Telegram poměrně pravidelně přichází s náloží novinek. Sice nedávno byla představena jedna funkce navíc, tak dnes zde máme celou řadu vylepšení. Telegram představuje nový nástroj na vytváření nálepek Přes deset novinek Vývojáři se rozhodli přidat do […] Příspěvek Telegram dostal celou řadu nových funkcí a možností se první objevil na Dotekomanie.cz .
 

Honor 200 Lite uveden, láká na 108MPx foťák a AMOLED displej

26. 4. 2024

| Rubrika: Audio Video

Někdy je těžké odhadnout u některých výrobců, jestli nějaký konkrétní model je určen jen pro konkrétní zemi, nebo jestli se následně dočkáme i v našich končinách. Aby to nebylo jednoduché, sem tam dojde ke změně názvu, přičemž není neobvyklé, když jedno zařízení má dvě pojmenování i v rámci Evropy. Možná to bude i případě novinky […] Příspěvek Honor 200 Lite uveden, láká na 108MPx foťák a AMOLED displej se první objevil na Dotekomanie.cz .
 

Oppo A60 je sice základní mobil, ale má IP54

26. 4. 2024

| Rubrika: Audio Video

Oppo se snaží být jedním z největších výrobců mobilů na světě, takže se nelze divit, když dochází k představování jednoho mobilu za druhým. Dnes zde máme další přírůstek v podobě Oppo A60. Oppo K12 uveden, ale nejde ani tak o novinku Oppo A60 Jakmile se uvede, že má mobil HD+ rozlišení displeje, je více méně […] Příspěvek Oppo A60 je sice základní mobil, ale má IP54 se první objevil na Dotekomanie.cz .
 

Honor Pad 9 Pro přichází, má rychlejší displej a větší baterii

26. 4. 2024

| Rubrika: Audio Video

Minulý rok se Honor pochlubil s tabletem Pad X9 a nedávno přišlo pokračování v podobě Honor Pad 9 (první dojmy). Výrobce pokračuje a na trh uvádí Honor Pad 9 Pro. Trochu lepší Pakliže je v názvu označení Pro, asi byste čekali nějaké razantnější vylepšení oproti základní verzi. To ale není tento případ. Honor Pad 9 Pro […] Příspěvek Honor Pad 9 Pro přichází, má rychlejší displej a větší baterii se první objevil na Dotekomanie.cz .
 

Realme C65 5G je levnější novinka s IP54

26. 4. 2024

| Rubrika: Audio Video

Nedávno jsme zde mělo nové modely v rámci série Realme Narzo a dnes došlo na představení základního modelu Realme C65 5G. Ten i tak může lákat na některé zajímavé specifikace. Realme představilo Narzo 70 a Narzo 70x Trochu lepší základ Realme u novinky láká například na pokročilejší 5G konektivitu, ale také zdůrazňuje lehkost mobilu. Dále […] Příspěvek Realme C65 5G je levnější novinka s IP54 se první objevil na Dotekomanie.cz .
 

Kaktus má také datové balíčky pro roaming mimo EU [aktualizováno]

26. 4. 2024

| Rubrika: Audio Video

Aktualizováno 26. 4. Virtuální operátor začal připravovat na začátku měsíce datové balíčky pro země mimo EU roaming a až dnes jsou připraveny pro zákazníky. Ceny skoro kopírují ty od T-Mobile. Jen o zóny B je cena nižší o 10 Kč. Navíc se nenabízí 2GB verze, jen 1GB. Zdroj: Petr Koumar Původní článek 8. 4. Na […] Příspěvek Kaktus má také datové balíčky pro roaming mimo EU [aktualizováno] se první objevil na Dotekomanie.cz .
 

První chytré hodinky od iQOO jsou konečně venku

26. 4. 2024

| Rubrika: Audio Video

Mobilní značka iQOO z čínského koncernu Vivo se může pochlubit prvními chytrými hodinkami s celým názvem iQOO Watch, které načerpaly hodně inspirace u poslední generace Vivo Watch 3. Mezi klíčové prvky nepochybně patří kulatý ciferník, líbivé zpracování, velmi uspokojivá výbava nebo také prodejní cena adekvátní vnitřní sestavě. Po oficiálním oznámení došlo rovnou ke spuštění prodeje. […] Příspěvek První chytré hodinky od iQOO jsou konečně venku se první objevil na Dotekomanie.cz .
 

Netflix a další na víkend: D'Artagnan a tři mušketýři, korejské katastrofické sci-fi nebo komiksoví detektivové

26. 4. 2024

| Rubrika: Audio Video

Všichni moji cizinci Jedné noci se scenárista Adam náhodně setká se svým tajemným sousedem Harrym, což naruší jeho dosavadní život. Jak se Adam a Harry sbližují, Adam se dostává zpět do domova z ...
 

Velké LED displeje od Samsungu nahrazují v filmovém studiu klasické projektory

26. 4. 2024

| Rubrika: Audio Video

Při postprodukci filmů se při masteringu využívají relativně malé profesionální 31" 4K LCD monitory, pokud chtějí větší a přesný HDR obraz, pak studia pro ukázky výsledného produktu klientům ...
 

Konec Google Podcastů má svůj datum [aktualizováno]

25. 4. 2024

| Rubrika: Audio Video

Aktualizováno 25. 4. Google oznámil konec služby Podcasty, přičemž všechna funkcionalita a spíše obsah míří do Youtube Music, ale o to se musí přičinit sami tvůrci obsahu. Ukončování bylo naplánováno ve vlnách, přičemž již nyní není služba dostupná v USA. Až nyní se dozvídáme přesné datum konce i u nás. Služba informuje, že od 23. […] Příspěvek Konec Google Podcastů má svůj datum [aktualizováno] se první objevil na Dotekomanie.cz .
 

Google Kalendář zjednodušuje navigaci mezi měsíci

25. 4. 2024

| Rubrika: Audio Video

Aplikace Google Kalendář má mnoho předností, pakliže ji aktivně používáte na denní bázi, ale jakmile se chcete dostat ke starší událostem, není uživatelský zážitek v některých případech zrovna nejlepší, ale nyní se to snaží Google trochu napravit novou funkcionalitou. Úprava navigace Google Kalendář ve své aplikaci má k dispozici několik typů zobrazení, po dnech, týdnech […] Příspěvek Google Kalendář zjednodušuje navigaci mezi měsíci se první objevil na Dotekomanie.cz .
 

Vodafone měl výpadek, dle operátora je mobilní síť už plně funkční [aktualizováno]

25. 4. 2024

| Rubrika: Audio Video

Nedávno T-Mobile řešil poměrně masivní výpadek a dnes došla asi řada na Vodafone. Zde se problémy začaly objevovat po 8 hodině ráno a jsou spíše nahodilé. Dle downdetector to zatím vypadá, že se jedná o menší problém než u T-Mobile. Problém jsme zaznamenali i my, kdy u jednoho z hovorů došlo k přerušení a objevila […] Příspěvek Vodafone měl výpadek, dle operátora je mobilní síť už plně funkční [aktualizováno] se první objevil na Dotekomanie.cz .
 

AppParade 36 vyhrála aplikace IKEM Online, cenu publika si vysloužily eDoklady

25. 4. 2024

| Rubrika: Audio Video

AppParade, největší přehlídka mobilních aplikací českých tvůrců, zná vítěze 36. běhu. Nejlepší aplikací byla dle hodnocení odborné poroty aplikace IKEM Online. Cenu publika si na základě finálové prezentace vysloužily eDoklady. Fotografie Ty nejlepší aplikace z české vývojářské scény představuje už od roku 2010 soutěž AppParade, za dobu jejího fungování se ve finále soutěže představilo již […] Příspěvek AppParade 36 vyhrála aplikace IKEM Online, cenu publika si vysloužily eDoklady se první objevil na Dotekomanie.cz .
 

AI od Huawei odebere i oblečení, na nápravě se pracuje

25. 4. 2024

| Rubrika: Audio Video

Dnes nestačí vydat jen mobilní telefon s nejlepšími specifikacemi a třeba pokročilejšími technologiemi. Aktuálně společnosti lákají na nejrůznější AI funkce s možností generování obsahu. Firmy se hodně soustřeďují například na možnost odebrání objektu z fotografie, přičemž AI se postará o vygenerování náhradního obsahu. V mnoha případech tak můžete odstranit některé objekty, ale Huawei šlo až […] Příspěvek AI od Huawei odebere i oblečení, na nápravě se pracuje se první objevil na Dotekomanie.cz .
 

Apple údajně pracuje na svém jazykovém modelu LLM pro zařízení iPhone

25. 4. 2024

| Rubrika: Audio Video

Apple údajně vyvíjí vlastní jazykový model (LLM), který by měl pohánět funkce založení na umělé inteligenci v zařízeních iPhone. Tato iniciativa má za cíl umožnit provoz funkcí umělé inteligence přímo na zařízení, což by mohlo přinést rychlejší odezvu a zvýšené soukromí uživatelů. Aktualizace iOS 18 protkaná AI se blíží Velké jazykové modely mají tu výhodu, […] Příspěvek Apple údajně pracuje na svém jazykovém modelu LLM pro zařízení iPhone se první objevil na Dotekomanie.cz .
 

Google Chrome by mohl brzy umožnit podepisování PDF dokumentů

25. 4. 2024

| Rubrika: Audio Video

Google Chrome se chystá přinést do svého prohlížeče podporu pro digitální podepisování dokumentů ve formátu PDF. Tato nová funkce, která se momentálně testuje, má zlepšit efektivitu editace PDF přímo v prohlížeči, což by mohlo být pro uživatele velmi užitečné. Podepisování PDF v Chrome Prohlížeč PDF v Google Chrome je již schopen zobrazovat PDF soubory a […] Příspěvek Google Chrome by mohl brzy umožnit podepisování PDF dokumentů se první objevil na Dotekomanie.cz .
 

Vivo V40 SE má nejlepší displej v kategorii. Teď láká i na lístky na EURO 2024 [komerční článek]

25. 4. 2024

| Rubrika: Audio Video

Už jsou tomu dva týdny, co se v Česku začal prodávat nový kandidát na krále střední třídy – Vivo V40 SE. Nejen, že vzhledem k bezvadným parametrům zaujme nízko posazenou cenovkou, nebo dárkem v podobě 44W adaptéru. Aby toho nebylo málo, Vivo teď přidává ještě další pecku – zasoutěžit si můžete o lístky na zápas […] Příspěvek Vivo V40 SE má nejlepší displej v kategorii. Teď láká i na lístky na EURO 2024 [komerční článek] se první objevil na Dotekomanie.cz .
 

Snapdragon X Plus představen, procesor pro notebooky a tablety

25. 4. 2024

| Rubrika: Audio Video

Již v říjnu minulého roku společnost Qualcomm představila svůj nejnovější procesor pro notebooky a tablety, Snapdragon X Elite. Dnes v rámci speciální akce jsme se dočkali uvedení všech modelů a hlavně novinky Snapdragon X Plus. Snapdragon X Plus Už podle názvu je více méně jasné, že se jedná o slabší verzi, ale až tak slabá […] Příspěvek Snapdragon X Plus představen, procesor pro notebooky a tablety se první objevil na Dotekomanie.cz .
 

Honor se stává jedničkou a Huawei se daří, ale jen na specifickém trhu

25. 4. 2024

| Rubrika: Audio Video

Pokud se podíváme na světový trh s mobily, tak v první pětici jsou firmy Samsung, Apple, Xiaomi, Transsion a Oppo. Po Huawei nebo Honor nejsou ani stopy a jsou uvedeny mezi ostatními společnostmi. Na domácím trhu jde ale o jiný příběh. TRANSSION je vycházející hvězda, Samsung se drží na první pozici Huawei je skokanem Analytická […] Příspěvek Honor se stává jedničkou a Huawei se daří, ale jen na specifickém trhu se první objevil na Dotekomanie.cz .
 

Rivalové – Tenis nebyl nikdy tak žhavý. Jde o nejsmyslnější film posledních let (recenze)

25. 4. 2024

| Rubrika: Audio Video

Luca Guadagnino patří už dekádu k populárním režisérům „festivalového mainstreamu“ a v queer subkultuře můžeme mluvit klidně o kultu. Především u generace těch jejích členů, kteří byli v době ...
 

Recenze sluchátek Jabra Evolve2 65 Flex. Pracovní sluchátka pro cesty i kancelář

25. 4. 2024

| Rubrika: Audio Video

Jestli pátráte po nejlepších sluchátkách do kanceláře nebo práci na cestách, Jabry by vás mohly zaujmout. Nabízí přesně takové funkce, které v každodenním pracovním nasazení nejvíc oceníte.
 

Stahuj Samsung Galaxy AI na jedno kliknutí a vyzkoušej si simulátor nejnovějšího smartphonu od Samsungu [komerční článek]

24. 4. 2024

| Rubrika: Audio Video

Vyzkoušejte éru mobilní umělé inteligence i u sebe na mobilu. Díky aplikaci Try Galaxy se můžeš podívat, jak vypadá svět s rozhraním Samsung Galaxy One. I se starším Samsung Galaxy, či telefonem jiné značky si můžeš užít ochutnávku převratných Galaxy AI funkcí jako Simultánní překlad, Textový asistent, Poznámkový asistent, Asistent fotografií a Circle to Search with […] Příspěvek Stahuj Samsung Galaxy AI na jedno kliknutí a vyzkoušej si simulátor nejnovějšího smartphonu od Samsungu [komerční článek] se první objevil na Dotekomanie.cz .
 

HMD představilo první mobily Pulse, lze si je opravit i doma

24. 4. 2024

| Rubrika: Audio Video

Společnost HMD Global delší dobu stála za výrobou mobilů Nokia a ještě nějaký čas to tak bude, ale dnes jsme se dočkali prvních mobilů, které mají přímo označení HMD. Konkrétně se jmenují HMD Pulse, HMD Pulse+ a HMD Pulse Pro. Hlavně opravitelnost? Nečekejte nějak dobře vybavené novinky. Specifikace jsou relativně slabé a všechny tři mobily […] Příspěvek HMD představilo první mobily Pulse, lze si je opravit i doma se první objevil na Dotekomanie.cz .
 

Realme představilo Narzo 70 a Narzo 70x

24. 4. 2024

| Rubrika: Audio Video

Někdy společnosti nevydají všechny mobily najednou, což je i případ Realme a série Narzo. Právě minulý měsíc byl uveden Narzo 50 Pro a nyní zde máme pokračování v podobě Narzo 70 a Narzo 70x. Série Narzo 70 Oba mobily jsou si relativně podobné, ale slabší specifikace najdete u Narzo 70x. I tak tento model může […] Příspěvek Realme představilo Narzo 70 a Narzo 70x se první objevil na Dotekomanie.cz .
 

Redmi uvádí levná sluchátka Buds 5A

24. 4. 2024

| Rubrika: Audio Video

Populární značka Redmi stojí za cenově dostupnými sluchátky nesoucí název Buds 5A. Tato novinka si i přes velmi nízkou cenovku vysloužila lákavou výbavu. Nikoho nemůže ani překvapit velmi jednoduché zpracování designu. Čínský producent spustí oficiální prodej od pondělí 29. dubna, přičemž jejich dostupnost by se měla ještě rozšiřovat na další trhy mimo domovskou zemi. Cena […] Příspěvek Redmi uvádí levná sluchátka Buds 5A se první objevil na Dotekomanie.cz .
 

Oppo K12 uveden, ale nejde ani tak o novinku

24. 4. 2024

| Rubrika: Audio Video

Že OnePlus dnes už není samostatná společnost a jedná se o subznačku většího výrobce, je známo nějakou dobu. Jde to ale vidět čím dál více na představovaných mobilech. Někdy má jedno zařízení různá označení, respektive vyjde pod OnePlus, i pod mateřskou společností Oppo. To je i dnešní případ modelu Oppo K12. Jen změna názvu? Pokud […] Příspěvek Oppo K12 uveden, ale nejde ani tak o novinku se první objevil na Dotekomanie.cz .
 

Nová série iQOO Z9, Turbo model má velmi dobré specifikace

24. 4. 2024

| Rubrika: Audio Video

Na trhu je mnoho společností a značek mobilů. Právě dnes jsme se dočkali novinek Pulse od HMD, tedy výrobce Nokia mobilů. Vivo se také činí, ale prostřednictvím své subznačky iQOO. Došlo na představení modelů iQOO Z9, iQOO Z9x a iQOO Z9 Turbo. Je zde ale jedna kuriozita. Nedávno jsme se dočkali také iQOO Z9 5G, […] Příspěvek Nová série iQOO Z9, Turbo model má velmi dobré specifikace se první objevil na Dotekomanie.cz .
 

Dva nové prémiové soundbary Sony doplní bezdrátový audiosystém pro Dolby Atmos

24. 4. 2024

| Rubrika: Audio Video

Japonská Sony představila zbrusu novou řadu domácích audio produktů BRAVIA Theatre a stejně jako u nových televizorů pro rok 2024 vše doprovází sloganem „Kino příchází domů“ ( Cinema is coming home ...