Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hovězí burger s avokádovým dresinkem

23. 9. 2017

Ingredience:  

  • 4 ks burger housky   

  • 1 ks červená cibule   

  • 400 g libové hovězí mleté maso   

  • 2 ks rajče   

  • 4 plátky libová slanina  podle chuti    

  • mletý černý pepř 

Podle potřeby:    

  • olej 

Zálivka:

  • 2 lžíce majonéza light   

  • 1 ks avokádo   

  • 0,5 ks limetková šťáva     

  •  

Postup přípravy receptu:

Mleté hovězí maso vložíme do hluboké mísy. Maso jen opepříme a dobře prohněteme. Z mletého masa vytvoříme 4 kusy burgrů a dlaní je připlácneme.  Avokádo rozpůlíme, odstraníme semeno a vydlabeme dužinu, kterou nakrájíme na malé kostičky. Nakrájené avokádo dobře promícháme s majonézou, citronovou štávou a mletým pepřem.  Burgery orestujeme na pánvi z každé strany tak, jak máme rádi. Grilované burgery udržujeme v teple. Na stejné pánvi orestujeme slaninu pěkně do křupava.  Rozpůlíme burger housku, vložíme do ní červenou cibuli nakrájenou na kolečka a rajče nakrájené na kolečka. Na rajče položíme hovězí burger, který přelijeme avokádovým dresinkem a přikryjeme slaninou.  Hovězí burger s avokádem podáváme ihned třeba na chutnou svačinu.